Cred ca nu mai exista roman in Republica Moldova care sa se poata compara cu Eugen Doga, care desi traieste la Moscova mai bine de jumatate de an, la varsta de 87 de ani a reusit sa ne incante iar cu noul sau album „In oglinda clipelor” lansat de curand pe piata. Stiti ce ma doare? Faptul ca multe dintre prezentarile sale de pe YouTube nu au nici macar 1000 de viziualizari! Nici pagina sa de FaceBook nu sta prea bine, doar 5.680 de fani! Atatia admiratori sa fie oare in lume?

Eugen Doga si premiera albumului „In oglinda clipelor”

Pentru cei ce nu stiu, Eugen Doga a fost declarat – sau mai corect valsul sau – unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, iar valsul sau a primit de la UNESCO titlul de „a patra capodoperă muzicala a secolului”. Dar se vede ca popularitatea in randul moldovenilor nu este chiar asa de mare – ma refer la cei tineri, caci varstnicii nu prea stau pe internet si nu asculta pe YouTube muzica si nici nu dau Like pe FaceBook.

Albumul In oglinda clipelor a fost lansat in Romania – probabil ca in Moldova nu s-au gasit sponsori pentru eveniment – iar la inceputul lunii decembrie compozitortul va fi prezent la Galati unde va participa la  montarea operei ”Dialogurile dragostei”. Credeti ca a fost popularizat suficient Salonul muzical al maestrului Eugen Doga desfasurat pe 21 noiembrie, anul curent? Eu cred ca nu, dar asta e o alta poveste, pana una – alta, sa ne bucuram cu muzica de calitate: cumparati noul album al maestrului, merita!

Eugen Doga

Eugen Doga si premiera albumului „In oglinda clipelor”