Cristian Tabara s-a mutat in Republica Moldova dupa ce ani la rand a servit la televiziunea publica din Romania. A prezentat emisiuni spirituale, de gastronolie si acum a trecut la politica. Dar cred ca putini stiu ca a fost “racolat” de televiziunile lui Vlad Plahotniuc inca din 2010, cand a ajuns la Prime – unde s-a ocupat de proiectul Fabrica de Staruri. Cum a trecut de la lucruri mai lumesti la cele politice nu stiu, dar banuiesc ca Plahotniuc a contribuit financiar destul de substantial ca sa-l aduca in televizunea sa.

De ce a venit Cristian Tabara in Republica Moldova

 Cristian Tabara a inceput munca la Publika TV impreuna cu Rita Ursalovschi, astazi prezinta impreuna cu Alexei Lungu. Daca ma intrebati pe mine, cred ca ar fi fost mai nimerit un trio cu cei trei, dar nu-s eu sef la Publika. Partea amuzanta mi s-a parut cand Cristian Tabara a descoperit ca multe lucruri din Moldova nu au o explicatie logica, de exemplu de ce se tem moldovenii de unire. Vad ca a renuntat si la ideea de a mai demonstra ca vorbim limba romana, deci deja pot spune ca s-a acomodat pe deplin in Moldova.

De ce l-a adus Vlad Plahotniuc pe Cristian Tabara in Molodova nu inteleg, ca sa para ca exista cineva echidistant la Publika? Am o veste proasta pentru romanul de la postul TV al oligarhului – nu poti fi independent, obiectiv si echidistant cand nu ai voie sa pronunti numele patronului! Dar asta este o alta poveste, il admir pe jurnalistul roman pentru eruditie, dar nu-l pot admira pentru ca s-a “vandut” – caci atunci cand nu mai poti spune 100% ce gandesti, inseamna ca ti-ai vandut sufletul, iar Cristian Tabara – ardelean si “raspopit” stie ce vreau sa zic!

Cristian Tabara in Moldova

De ce a venit Cristian Tabara in Republica Moldova