Este Moldova o tinta a extremistilor islamisti? Din pacate raspunsul este DA! Stiti care este singurul motiv pentru care in acest moment este liniste in Moldova? Faptul ca organizarea atentatelor este costisitoare, iar atacarea unor tinte in Republica Moldova ar produce un impact minor fata de unul intr-un stat mare, precum Franta. In rest, islamistii considera ca trecutul Moldovei le da dreptul sa pretinda la teritoriile noastre ca la unul ce apartine de drept islamului.

Este Moldova o tinta a extremistilor islamisti?

Lumea asa cum o stiam pana ieri nu mai exista, extremistii au trecut la un nou nivel, iar acum – cel putin pentru mine – este evident ca valul de refugiati din Siria si alte tari islamice, face parte dintr-un plan mult mai mare, mai elaborat. Musulmanii au renuntat la a mai ataca doar America, acum au intrat in Europa si sunt sigur ca va urma un val de atacuri, ce are drept scop destabilizarea si sperierea populatiei civile.

Este posibil totusi ca efectul sa fie exact invers, sa se coalizeze tarile care pana acum se opuneau atacurilor americane, care nu mai voiau sa lupte cu trupe in NATO, deci s-ar putea sa vedem in curand ca pe langa inchiderea granitelor in Uniunea Europeana, un nou val de apropiere intre natiuni. Cu cat se vor straduii musulmanii extremisti sa ataca mai multe tari, cu ata tva fi mai rau pentru ei, caci tarile se vor uni in lupta cu terorismul. Sa speram ca si in continuare Republica Moldova se va afla la periferia acestui razboi si ca nu vom deveni o tinta a razbunarii arabe.

Islamistii in Moldova

Este Moldova o tinta a extremistilor islamisti?