Un nou cutremur de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc azi noapte la ora unu in zona Vrancea. A durat destul de mult si s-a resimtit pana departe, inclusiv la Chisinau. Pentru cei care nu au dormit a fost evidenta si replica de la ora cinci dimineata, de o intensitate mult mai mica, de doar 2,9 grade pe scara Richter. Va urma unul mai mare? Eu zic ca da, avand in vedere ca deja avem cutremure pe tot globul iar in Vrancea sunt din ce in ce mai dese si destul de puternice.

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter cu epicentrul in Vrancea

Tot mai dese sunt cutremurele in Romania care isi au epicentrul in Vrancea, la adancimi cuprinse intre 50 si 100 de kilometri. Un cutremur mare va avea loc fara niciun dubiu, destul de curand. Ce va fi apoi nu stiu sa va zic, dar ar fi bine sa va ganditi sa locuiti totusi la casa, pentru ca dintr-o casa poti fugi repede fara a fi in pericol, de la bloc – mai ales din cele cu peste sapte nivele cu greu mai ai unde sa te duci.

Nu are rost sa va ganditi la asta sau sa stati cu frica, un cutremur mare va fi peste o zi, o luna sau un an, dar si peste 10 ani. Nu cred ca vor trece mai mult de 10 ani pana la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter in Vrancea, pentru ca deja cum se zice, a venit sorocul si restul placilor tectonice se misca alarmant.

cutremur

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter cu epicentrul in Vrancea