Ma gandeam zilele acestea la gura sobei stand, oare de ce cred oamenii ca le stiu pe toate? Asa a fost acum 2000 de ani, asa acum 1000 si astazi e la fel, desi s-a dovedit ca 90% din ceea ce era ieri adevar, azi e deja minciuna. La fel de convinsi ca ieri erau oamenii ca pamantul e plan, ca soarele se invarte in jurul pamantului si ca omul este urmasul maimutelor. S-a dovedit ca desi parea 100% adevarat, era fals. Am invatat ceva din toate cestea? Nimic! De ce? Pentru ca asa este omul, se crede mereu mai destept decat este!

Cugetari despre inteligenta omului de azi, despre falsitate si antiromani

Ma uit cum unii cauta raspunsuri acolo unde nu-s, altii trag concluziile asa cum le pica lor bine ( sau ma rog, atat cat le poate duce creierul ). Am sa iau doar un exemplu – scrierea dacica. Faptul ca pana azi nu avem dovezi clare ce si cum scriau dacii ( sau poate sunt, dar nu la vedere – unii zic ca’s la Vatican ) a dus la falsa impresie ca dacii nu aveau scris. Sau daca aveau poate scriau in greaca sau latina. Ok, daca am gasit in Dacia un text in latina, inseamna ca nu mai este altul in limba daca?

Daca se gasea un document in care sa scrie: dacii nu aveau scris propriu, moneda, etc. si tot nu era clar ce si cum. Pentru ca si azi se minte mult, de exemplu nu este clar daca atacul Iraq-ului a fost bazat pe informatii adevarate sau false. Daca azi in epoca informatiei se minte, oare acum 2000 de ani era altfel? NU, deci este eronat sa tragi concluzii fara sa ai dovezi, doar pe supozitii sau documente aparute la sute de ani de la evenimentele povestite.

Despre oameni