De obicei nu intru in jocul asta absurd al maghiarilor ( secuilor ) sau a romanilor din Ardeal care cauta cearta, venind cu teorii care mai de care mai elucubrante. Cand aud ca maghiarii au fost in Ardeal de prin 850 si ca aici era bezna, ma intreb: oare nu cumva asti-as bolnavi la cap? Poate ca au ceva si de fapt trebuie tartati la balamuc, ca altfel nici daca erai cu un IQ apropiat de furnica nu puteai debita asa ceva. La fel cum nu cred ca ungurii au fost exterminati de Carol cel Mare.

Istoria Ardealului in capul catorva secui sau cum poti sa dovedesti ca ai IQ> 10

romanii-din-ardealCu totii stim ca romanii s-au retras din Dacia in anul 275, iar daca te gandesti ca pana in anul 850, sau 1000 aici era o gaura neagra, unde nimeni nu voia sa stea, dovedesti ca IQ-ul tau e foarte aproape de 10! Dar nu ai ce face, iredentismul si de multe ori incultura nu pot fi oprite niciodata.

Greu de explicat de ce nu s-au asezat maghiarii in 890 in Ardeal si au ales pusta? Nu mai zic de faptul ca de cand e lumea maghiarii au fost minoritari in Ardeal, deci iar nu ai o logica pentru a crede ca aici ei au gasit un mare vid. Iar ideea ca romanii au ales sa fuga peste munti de romani si sa devina iobagi la unguri, cui poti sa o spui? Unui copil, dar risti ca nici el sa nu te creada! Am facut ceva ce merita facut de mult, am luat datele demografice si sincer sa fiu niciodata nu am inteles cum de 1.500.000 de persoane pot pretinde sa vrea ceva de la 6 milioane, pentru ca din datele statistice rezulta ca in Ardeal sunt cam 7,3 milioane de suflete.

N-am sa stau sa iau istoria la puricat, mi se pare firesc sa stiu ca stramosii mei erau dacii, in rest chiar nu am cu ce sa-mi bat capul. Mai traim si mai vedem, azi 99% dintre maghiari traiesc fericiti alaturi de alti 99% dintre romani, de ce sa fiu eu unul dintre cei 1% dintr-o oarecare tabara?