Iarna a venit si refugiatii ramasi blocati in Serbia stau in frig si asteapta sa poata ajunge in tarile civilizate. Nu au cum sa treaca de granita maghiara, iar guvernul de la Budapesta nici nu se gandeste sa cedeze. Pe de o parte au dreptate, pe de alta parte iarna e grea si multi probabil ca nu vor trece peste ea. Ce mai poti sa zici? Ca trebuiau intorsi cu totii inapoi in tarile din Orientul mijlociu? Poate, acum insa e vai si amar de ei.

Criza refugiatilor in 2017, Ungaria refuza in continuare cotele si emigrantii

Ca mare parte dingtre emigranti sunt infiltrati este clar, prea multi barbati tineri si pusi pe cearta, avem deja cazuri de asalt asupra populatiei civile din Europa, mai pe scurt situatia este destul de grava. Cel putin 1500 de migranti se gasesc acum in Belgrad in plina iarna si fara adapost. Pana nu primesc azil in tara unde se gasesc nu au niciiun drept, sunt efectiv parasiti si lasati la voia intamplarii.

Ce-i asteapta pe migranti este greu de imaginat, dar usor de presupus. Ce vom rezolva si cum va fi la primavara nu stiu, nici cum va trece aceasta criza a refugiatilor, iar faptul ca jurnalista maghiara ce a lovit un copil a fost iertata, sa zicem asa ( adica nu a fost pedepsita pentru fapta ei, ci doar data afara de la postul TV la care lucra, probabil angajata la altul ), este trist. Sa speram ca cel putin anul acesta Romania nu va avea probleme si sa ne bucuram ca nu suntem pe ruta celor ce vor sa ajunga in tarile nordice. Cel putin nu in masa.

Refugiați 2017

Criza refugiatilor in 2017, Ungaria refuza in continuare cotele si emigrantii