Asa cum stiti romanii au zis ca au gasit solutia de a salva economia si mai ales agricultura romaneasca, doar ca uite ca sunt si dezavantaje prin apartenenta la Uniunea Europeana, cum ar fi sanctiunile in cazul aplicarii legii cu privire la existenta a 51% produse autohtone la raft on supermarket-uri. Oare de ce? Pentru ca ni se da de ales: importam sau facem cumva sa avem preturi mici si sa fim cu un pas inaintea concurentei. Greu dar evident nu putem merge pe varianta legislativa.

Comisia Europeana spune NU agriculturii românesti si produselor agro-alimentare

Daca vrem sa vedem mai multe produse agro-alimentare romanesti pe piata romaneasca ar trebui sa gasim alta solutie, cea prin care impunem cel putin 51% din produsele agro-alimentare in rafurile de la super-market nu a avut trecere la Comisia Europeana, asa ca riscam sanciuni majore. Cum poate sprijini statul economia si agricultura din tara noastra as spune eu, dar evident ca nu conteaza.

Romania ar putea fi un fel de Elvetie a acestei regiuni daca ar reusi sa-si foloseasca macar 51% dinb resursele din turism si agricultura, dar se pare ca nu prea reusim sa ne descurcam onorabli, pe de o parte pentru ca ni se punb bete in roate, dar pe de alta parte pentru ca nici noi nu ne spetim sa reusim. Cat de greu ar fi sa avem ladite speciale pentru produsele autohtone, sau loucri speciale iar noi cumparatorii sa mergem cu precadere acolo? Nu mai zic cum ar fi sa fie magazine doar cu produse romanesti 100%? Parca ar fi ceva, nu credeti? Dar goana dupa profit este de neoprit si la noi inca pretul este principalul motiv pentru care alegem sau nu un produs!

51% produse romanesti

Comisia Europeana spune NU agriculturii românesti si produselor agro-alimentare