Acum cateva zile am aflat de la televizor ca o oarecare profesoara de limba romana pe numele ei Cristina Tunegaru va fi data afara de la socala la care preda pe motiv ca este suplinitoare si ca i-a adus un prejudiciu de imagine doamnei Gabriela Firea. Ok, stiu cum este viata de suplinitor si eu sincer nu am fost un model la clasele la care am predat in tinerete, pentru ca desi imi place sa fiu pedagog, nu ma prea incanta veniturile. Asa ca nu m-am prea pregatit pentru examene, am mers la plesneala si abia am prins un post.

Cristina Tunegaru versus Gabriela Firea si invatamantul romanesc

Nu stiu daca este o legatura intre portalul „Diacritica” si profesoara Cristina Tunegaru, nici daca adevaratul motiv al indepartarii ei din liceul unde preada este faptul ca era suplinitoare sau ca a avut curajul sa o infrunte pe primarita Gabriela Firea, sotia smecherului Florentin Pandele, dar stiu sigur ca daca a fosta atacata de site-ul sokant.ro si i se imputa ca a mai parasit ea elevii din nu stiu ce sat si ca s-a mutat in capitala, atunci sigur ea are dreptate in disputa cu invatamantul si primaria!

Nu era titulara pentru ca? Pentru ca a dat examen si nu l-a luat sau pentru ca nu au scos la titularizare postul? Adica postul era vacant pentru ca un titlular era bolnav, era senator – cazul lui Crin Antonescu este strigator la cer – sau care este adevarul? Uite ca investigatorii nu au aflat, au aflat ca a scris nu stiu pe ce site ca a plecat de la tara, ca a „fugit” si si-a abandonat elevii. Pe bune? Dar mafia din invatamant si posturile blocate la infinit fara a da sansa unui tanar sa se titularizeze e ok? Sau e pe baza de spaga la partid?

Cristina Tunegaru

Cristina Tunegaru versus Gabriela Firea si invatamantul romanesc