Cristina Neagu si Simona Halep sunt sportivele care fac sa tresalte inima romanilor la fiecare maci, la tenis sau la handbal. Daca la fotbal este clar ca nu mai suntem in elita mondiala, nu mai zic europeana, la handbal Cristina Neagu este de exemplu – singura sportiva din lume care a castigat de trei ori titlul de cea mai buna jucatoare a lumii, iar Simona Halep este sportiva care a fost cele mai multe saptamani in continuu pe locul unu mondial. Asa ca avem cu ce ne mandri, macar la feminin.

Cristina Neagu si Simona Halep in topul mondial

Ar trebui sa stiti ca handbalista noastra Cristina Neagu a marcat anul trecut in Liga Campionilor 110 goluri, un record pentru multe sportive greu de egalat. Inca nu v-am convins? Dar adaca va zic ca ea a fost anul trecut cea mai buna marcatoare din toate timpurile la Campionatul European? Acum este mai clar despre cine vorbim? DA, un sportiv roman, unul cu care ne mandrim. Cristina Neagu a surclasat sportivele din Rusia, Franta si Norvegia, deci chiar a avut cu cine lupta, dar a invins.

Chiar daca Simona Halep a pierdut locul unu mondial si este pe locul doi in clasamentul WTA, eu zic ca inca este o sportiva de care se tine cont in meciurile de top. Asadar o sa le faca zile amare multor jucatoare si speram noi o sa revina iar pe primul loc din clasament, momentan are cel putin patru turnee ratate, deci este imposibil sa revina pe primul loc faca sa mai castige cateva.

sportul romanesc

Cristina Neagu si Simona Halep in topul mondial