Desi mereu se plang ca le iau romanii locurile de munca, iata ca nemtii ofera iarasi noi locuri de munca pentru romani, desi rata somajului in Germania este de 5% fata de 3,9%! Asadar daca ar fi sa avem fara locuri de munca doar pe cei inscrisi la Fortele de munca, Romania sta mai bine ca nemtii la gradul de ocupare. Avem insa si o veste care s-ar putea sa-i mire pe romani, in Germania sunt peste 45 de milioane de salariati. Adica mai mult de jumatate din populatie munceste in Germania, la noi raportul este mult mai mic, la un numar de peste 12 milioane de persoane apte de munca, mai putin de cinci milioane sunt angajate!

Locuri de munca pentru romani in Germania

Asadar desi avem teoretic mai putini someri procentual decat nemtii, avem mai putini angajati ca ei – tot procentual, evident! Cu toat eacestea numarul locurilor vacante in Germania este in crestere incepand cu luna noiembrie a anului trecut. Asadar romanii care vor s amunceasca legal in Germania o pot face, de preferat fara intermediari. Cum sa te angajezi fara intermediari? Exista doua variante, mergi la fortele de munca – din Romania sau Germania, sau mai simplu, pe site-ul EURES! Site-ul este in limba romana, deci nu ai cum sa intampini probleme!

DA, pe site-ul EURES anunturile sunt in limba germana, pentru ca de obicei se cere cunoasterea limbii, dar multi prefera sa plece prin intermediari in speranta ca se va trece cu vederea ca nu stiu limba germana. De multe ori merge, dar si de foarte multe ori se trezsc ca au ajuns in Germania si nu se pot angaja, tocmai pentru ca nu stiu limba, ajungand pe mana intermediarilor care la final oricum ii pacalesc. cel mai adesea cu leafa pe ultima luna, pe care fie nu o primesc de loc, fie doar pe jumatate sau mai putin!

Locuri de munca in Germania

Locuri de munca pentru romani in Germania