Un sondaj recent ne arata cel putin teoretic – in ideea ca acest sondaj este corect si reflecta realitatea – cine va guverna Republica Moldova din 2016 si pana cand de va mai putea vota iararsi democratic in noua republica sovietica moldoveneasca. De ce cred ca vom avea o noua republica sovietica in Basarabia? Pentru ca daca te pricepi cat de cat la sondaje, intelegi imediat ca Igor Dodon va fi presedintele si in parlament vom avea o coalitie de stanga, la care s-ar putea adauga partidul lui Andrei Nastase – care presimt eu ca va juca rolul lui Rosca pentru a multumi poporul!

Cine va castiga alegerile prezidentiale si parlamentare din 2016 in Moldova

Daca ne uitam la cifrele din sondaj remarcam ca cele 18 procente ale Platformei DA nu asigura nici pe departe o guvernare pro europeana ( cel putin la nivel declarativ, dar evident ca va urma o batista pe tambal! ), iar in rest avem partide de stanga si pro-ruse dupa cum urmeaza: Partidul nostru a lui Usatii cu 24%, la care se adauga PSRM cu 15% si deja avem 39 % din locuri ocupate si nu exista niciun dubiu ca vor coaliza. Pana la 51% le mai trebuiesc doar 12%, Platforma DA ar ajunge si ar si ramane loc de manevra.

Interesant mi se pare ca totusi PD-ul lui Plahotniuc si Lupu ( sau Diacov dac ava e mai convenablil ) va lua iar 9 % din voturi, adica nu s-a inteles nimic din toate aceste proteste din 2015 si 2016! Daca mai intra sau nu liberalii in Parlamentul RM nu stiu, cred ca nu, pentru ca am observat o divizare a celor ce sustin romanismul si unionismul.

Un alt sondaj BOP ne da cam aceleasi rezultate: PSRM 28,1%, Partidul Nostru 18,7%, PAS 17,4%, Partidul DA 14,1%, PCRM 8,2% – deci patru partide mari si late, din care evident trei la guvernare prin protocolul semnat si anuntat inca de acum cateva luni. In opozitie: Maia Sandu si al ei PAS cu 17,4 % in timp ce guvernarea va avea 82,6%. Succes moldoveni si sa nu va mai plangeti, visul vostru a devenit realitate.

Alegeri