Cred ca multi au uitat de Razboiul civil din Spania si cine a iesit invingator: generalul Franco. Se intampla in 1936 si a durat pana in 1939. Azi aceiasi regiune – Catalonia la care s-ar putea adauga si alte zone, de exemplu bascii, vrea independenta. Republicanii din 39 au fost inarmati de rusi si mexicani, pare azi cum va fi? Mi se pare mie sau Putin sustine separatismul? Dar Ungari ace va face? Eu zic ca Orban va fi de partea Cataloniei, ca sa deschida calea pentru Tinutul secuiesc, care azi vrea autonomie – la fel cum in 2005 a vrut si Catalonia!

Cine cedeaza primii, spaniolii sau catalanii ?

Desi speram sa nu se repete experientele din 1936 si sa nu vedem Spania macinata de un razboi civil, totul depinde de cine cedeaza primii pentru a se evita asta: sa fie oare catalanii intelepti sau spaniolii sa prefere pacea si destramarea tarii si a Uniunii Europene – caci va garantez ca asa cum caderea Zidului Berlinului a prevestit cadrea Cortinei de fier, la fel si referendumul din Marea Britanie si separarea Cataloniei va duce la sfarsitul Uniunii Europene.

Nici Romania nu este ferita de framantari, mai ales daca va exista precedentul catalan. Rusii si ungurii abia asteapta sa alimenteze curentul secesionist din Harghita si Covasna, iar daca aveti dubii aruncati o privire in mediul virtual pe FaceBook si o sa vedeti ca zilnic sunt „postatci” care discuta despre independenta Ardealului, a Tinutului secuiesc, mai pe scurt sapa groapa si spera sa nu cada ei in ea! Nimeni nu credea in Bexit, nici ca vom vedea referendum in Catalonia sa nu mai zic independenta – ramane sa vedem finalul.

Catalonia independenta

Cine cedează primii, spaniolii sau catalanii ?