Anul 2018 este unul simbolic pentru romani, este anul unirii si anul in care desi pare irealizabil, multi spera intr-o Romania „mai” Mare, in care sa intre si Basarabia – sau mai exact Republica Moldova. Desi nu sunt sanse, este totusi un vis care nu ar trebui comentat prea mult, la fel cum nici noi nu stam zi de zi sa discutam despre visul maghiarilor, acela de a avera din nou o Ungarie ceva mai mare, cu Ardealul incorporat – aici niciodata nu am inteles daca sub forma de Principat sau ca parte a noului Imperiu ungar, al Regatului – oare au de gand sa-si aleaga un rege, etc.

Centenarul unirii, Mihai Tudose si secuii

Partidele maghiare din Romania au aruncat petarda: vrem autonomie pentru maghiari – culmea ca nu zic nimic de ce vor cei 400.000 de romani din Harghita, Covasna si Mures. Oare ei au mai putine drepturi decat cei 600.000 de maghiari? Vizibil enervat, premierul Tudose le-a dat peste nas liderilor UDMR, iar acum acestia se arata ofensati. Dar ei, liderii maghiari si-au cerut macar odata scuze? NU, deci despre ce vorbim aici? Despre partide care vor sa destabilizeze tara? Despre lupta disperata a catorva zeci sau hai sa zicem sute de maghiari care fac tott posibil sa discutam despre separatism in Romania?

Am avut parte de amenintari din partea liderilor maghiari: mai tineti minte cand ne spuneau ca ne astepata ceva asemanator cu Kosovo? Multi poate au uitat, noi NU! Asa ca de data asta suntem de partea lui Mihai Tudose, iar daca el ne va asigura ca nu vom mai avea partide etnice, eu maine l-as vota!

Mihai Tudose si secuii