Cred ca am mai scris despre acest subiect, dar nu ma pot abtine, vorba scorpionului – doar daca stiti bancul, daca nu treceti peste aceasta remarca – caci azi imi scrie o fost a”vedeta” emigrata in Irlanda: vezi draga, mi-am botezat copilul azi, il cheama Kevin! Zic eu: te-ai maritat cu un irlandez si eu nu stiu? Nu, tot cu Gogu-s maritata, zice ea. Atunci e negru, nu-i asa? Nu draga, ce ai? Adica e alb, e din parinti moldoveni 100%, doua bucati din Ialoveni si il cheama Kevin? – intreb eu. DA.

Ce nume de botez dam copiilor cand emigram din Republica Moldova

Sa ma intelegeti bine, imi plac numele oricare ar fi ele, dar chiar am ajuns sa nu ne mai botezam copiii cu nume cat de cat romanesti? Unde-s Stefan, Alexandru, Mircea sau Constantin? Nu zic de nume ca Maria, Iulia sau altele. Da, daca stam in Moldova il botezam evident Ghenadie, Olea sau Galina, daca insa ajungem in UK sau Irlanda, este normal sa te numesti Kevin! Pe bune mai Marghioala?

Inteleg eu ca Stefan cel Mare este mare doar in carti si cand vrem sa fim moldovani si sa graim moldovinesti, in rest la ce ne mai trebuie? Pe cuvantul meu daca nu am impresia ca va este rusine ca sunteti moldoveni, vreti sa nu se mai auda de noi niciodata. Dupa Octombrina si Tractorina vin acum numele englezesti?

Cand ne intreaba in sondaje spunem ca vrem sa pastram traditiile, ca-s frunmoase dar ni le fura politicienii si coruptia. Cand sa dam nume copiilor uitam de traditii si de faptul ca de obicei primul copil primeste numele bunicilor, apoi al nasilor si tot asa. Acum ne numim Angelina Jolie si Shakira copii? Abia astept sa-l vad pe primul Barack Obama made in Moldova!

Cum ne botezam copii in Moldova

Ce nume de botez dam copiilor cand emigram din Republica Moldova