Din punctul meu de vedere Curtea Constitutionala a Moldovei este neconstitutionala, sau ca sa ma explic mai bine, declararea ca fiind neconstitutional decretul Presedintelui Nicolae Timofti de a propune in functia de premier al Republicii Moldova pe Ion Sturza este o gogomanie! Nu sunt unul care l-a sustinut sau a aprobat candidatura, se poate vedea bine pe site, dar astfel de decizii de la CCM mi se par nu doar sfidatoare, dar mai degraba dovada suprema ca ceva nu merge acolo.

Curtea Constitutionala a Moldovei neconstitutionala sau inutila, e tot aia

Cand am citit stirea pe Vox.Publika nu m-a mirat si nici nu m-am intrebat de ce este prima televiziune care anunta asa ceva. Evident este televiziunea lui Plahotniuc – a recunoscut, este in acte, nu se pune in discutie – dar nu despre asta este vorba, ci despre explicatia halucinanta:

Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul semnat de Nicolae Timofti. În hotărârea sa, Înalta Curte a menţionat că, UN PRIM-MINISTRU DEMIS DE PARLAMENT PRIN MOŢIUNE DE CENZURĂ, NU MAI POATE FI DESEMNAT ÎN FUNCŢIA DATĂ.

Cei de la Curtea Constitutionala a Moldovei ori nu au stidii de drept ori se fac ca nu au! In primul rand ma indoiesc ca este asa ceva stipulat in Constitutie, iar daca ma insel eu si este, inseamna ca avem o constitutie bolsevica, nedemocratica si trebuie schimbata! Nu se demite omul ci cabinetul sau, pentru ca la un moment dat, nu mai are sustinere parlamentara. Nu a fost gasit vinovat de fraude, nu a fost arestat sau invinuit de nimic. Pur si simplu, fortele vremelnice din Parlament voiau altceva. Acum ce sa zi, Ion Sturza sa plece din tara si sa nu mai candideze niciodata pentru ca ce? Pentru ca l-au dat jos niste corupti? Ni zic ca e cazul de fata, dar cum in Parlament sunt 99% corupti cam tot timpul care este sansa sa fi fost altfel pe tipul lui Sturza?

Ca sa nu ma luati la rost, vreau sa vad si eu paragraful cu pricina in Constitutia Moldovei, eu nu l-am gasit!

Curtea constitutionala a Moldovei

Curtea Constitutionala a Moldovei neconstitutionala