Probabil ca prietenia spaniolo – germana se duce pe apa sambetei, asta dupa ce Carles Puigdemont a fost eliberat de autoritatile germane care-l retinusera dupa ce Spania a emis un mandat european de arestare. Uite ca justitia germana e de parere ca liderul catalan poate sta in libertate – a fosr eliberat pe cautiune, nu a fost declarat nevinovat sau abuzat de autoritatile spaniole, doar ca l-au crezit ca nu fuge si ca nu reprezinta un pericol public. Ce se intampla insa cu crererea de extradare?

Carles Puigdemont a fost eliberat de autoritatile germane

Atentie! Carles Puigdemont a fost eliberat de autoritatile germane dar este sub control judiciar si a platit o cautiune de 75.000 de euro pentru a sta in libertate! deci nici pe departe nu a fost declarat nevinovat sau persecutat in Spania. degeaba lideri separatisti din Romania sau din alte state vad asta ca pe o victorie a separatismului, sau si mai mult- o victorie a lui Carles Puigdemont! NU, inca se judeca extradarea sa, pana atunci e in libertate dar justitia nemteasca e cu ochii pe el!

Exista si o parte mai putin placuta pentru spanioli in acest act al germanilor: nemtii considera ca nu sunt date clare care sa duca la concluzia ca Puigdemont este vinovat de rebeliune si inalta tradare – nici nu0i de mirare cand in Germania poti sa stigi sus si tare ca esti impotriva migratorilor arabi, dar madam Merkel ii primeste cu brateel deschise! In schimb daca va fi gasit suspect de frauda, va fi extradat fara nicio vorba in Spania!

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont a fost eliberat de autoritatile germane