Se pare ca Rusia este amestecata in evenimentele din Catalonia cel putin la nivel de sustinere a separatistilor, daca nu ceva mai mult. Am mai vazut asa ceva din partea americanilor in Georgia, se pare ca Madridul cerceteaza acum daca si cum s-a implicat Moscova in rebeliunea catalana. De unde vin suspiciunile? Din faptul ca cele mai multe mesaje de pe retelele de socializare provin din Rusia, ceea ce ar da de banuit oricui. Nu mai zicem de pozitia Moscovei in acest conflict, care evident este pe placul Kremlinului.

Amestecul Rusiei in evenimentele din Catalonia investigat de Madrid

Cine are de castigat din destabilizarea Europei? Oare sa fie acelasi plan prin care musulmanii invadeaza azi Germania si Europa? Sa fie asa de mari tensiunile dintre catalani si spanioli ca nu se mai putea convietui intr-un stat unde oricum regiunea dispunea de o larga autonomie iar descentraliarea spaniola este proverbiala? Cine sprijina cu bani manifestatiile, cine a fost primul car ea recunoscut independenta unei regiuni si a trimis imediat la Kosovo? Evident ca Rusia, deci este evident ca acum se cauta raspunsul la intrebarea „cat de implicat este Putin in evenimentele din Barcelona?”.

Nu vom afla un raspuns clar, e va ramane la nivel de acuzatii cu putjne dovezi indirecte, dar cu siguranta Moscova a ajutat daca nu a declansat chiar evenimentele din Spania. Iar daca vom vedea ale astfel de evenimente in zonele fierbinti ale Europei, sa nu ne miram prea tare! Sa aseptam sa vedem ce ne rezerva viitorul apropiat.

Separatism in Catalonia

Amestecul Rusiei in evenimentele din Catalonia investigat de Madrid