Cum montam ferestrele din PVC cu geam termoizolant
Desi nu este indicat sa te apuci sa-ti montezi singur tamplaria de PVC cu geam termoizolant, suntem constienti ca multi dintre cei care vor sa faca economie se apuca de aceasta treaba. In consecinta am decis sa va prezentam un video care va invata sa faceti asta pas cu pas, pentru a avea rezultate bune si sa nu investiti banii in vant. Regulile se aplica si la tamplaria din aluminiu, nu doar la cea din PVC.
Cum montam corect ferestrele din PVC cu geam termoizolant
Primul pas atunci cand inlocuim un geam cu tamplarie din lemn cu cea din PVC sau aluminiu este pregatirea locasului in care se va fixa noul geam. Dupa ce am pregatit cum trebuie locul, vom incepe cu tocul geamului, avand grija sa fie montat in pozitie corecta. Azi ferestrele din PVC vin din atelierul de montaj gata asamblate, fereasta plus rama mobila si separat sticla termoizolanta. Ati vazut deja ca ramele vin acoperite cu folie protectoare, care se va scoate abia la final, dupa ce ferestrele au fost montate si s-a terminat curatenia la locul de munca. Evitam astfel sa zgariem si sa muradirm tocurile geamului.
Dupa ce ati montat tocul va fi nevoie sa umpleti spatiile ramase cu spuma poliuretanica, veti avea nevoie pe langa tuburile cu spuma si de un pistol special pentru treaba asta. Daca nu va prea pricepeti, rugati pe cineva care a mai facut treaba sta, pentru ca de cele mai multe ori incepatorii pun mai multa spuma decat este nevoie.
Aceiasi succesiune de operatii o avem si in cazul in care inlocuim o tamplarie din generatiile mai vechi cu ceva modern si mai eficient din punct de vedere energetic. Va reamintim ca nu trebuie sa va faceti probleme cu momentul ales pentru a inlocui vechile geamuri ci cele noi, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca iarna veti sta o jumatate de zi fara geamuri la ( camera camerele ) respectiva, deci ar trebui sa alegeti o zi in care nu plua sau ninge.
O atentie sporita la modul corect de montaj al tamplariei de PVC, de exemplu nu uitati sa folositi folia de exterior, este foarte important sa eliminam umezeala dintre rosturi si in acelasi timp impiedica infiltrarea umezelii din exterior. Eliminati surplusul de spuma abia dupa ce aceasta s-a intarit suficient, timpul minim necesar find de o ora sau doua, in functie de perioada anului si starea atmosferica din ziua montajului. Chiar daca va costa mai mult nu omiteti montarea glafului exterior cat si a celui interior. Mai multe detalii veti gasi in clipul secificat la inceputul articolului, iar din cele 10 minute de prezentare veti reusi sa invatati cum sa executati corect montarea geamurilor de la casa sau apartamentul dumneavoastra.