Povestea Cataloniei nu este nici pe departe terminata, mai ales ca avem de a face cu o problema delicata – pe de o parte poporul are drepul sa-si coiasca destinul pe care-l vrea, pe de alta parte legile si constitutia trebuiesc respectate. Ok, sa zicem ca maine se trezesc locuitorii din Crisana istorica sa-si ceara independenta sau autonomia, ce fac vecinii nostru unguri? Dar noi, ce facem sustinem initiativa sau ne facem ca nu e cazul sa reactionam? Greu, mai ales cand e vorba de tara si poporul tau!

Carme Forcadell in pericol de a fi arestata

Carme Forcadell este in pericol de a fi arestata, dupa ce parchetul spaniol a cerut acest lucru. Fosta presedinta a regiunii autonome Calatonia a refuzat sa se supuna deciziei centrale – Parlamentul spaniol. Mie asta imi aduce aminte de evenimente din studentie, cand pe baza multor regiuni devenite independente de Marea Britanie, insulele Falkland – sau cum spunem in spaniola:  Islas Malvinas au fost ocupate de argentinieni. Se spera ca UK va ceda insulele, care de drept ar trebui sa apartina Argentinei, sau poate nu.

Revenind la zilele noastre, asa cum vdem insulele Falkland au ramas sub dominatie britanica, asa cred ca se va intampla si cu Catalonia, va ramane sub steagul spaniol. Ar putea fi inceputul sfarsitului Europei asa cum o stim azi, pentru ca la fel de bine ar dori independenta Banatul istoric, Crisana, zone intinse din Ungaria, Belgia sau chiar Italia – sa nu uitam ca si Corsica ar vrea sa fie independenta, etc. Ce ar urma? Intr-o epoca cand Crimeea nu este independenta ci este anexata unui imperiu, dar in contrapartida Kosova capata independenta, ce va urma?

Carme Forcadell

Carme Forcadell in pericol de a fi arestata