Chiar daca Viktor Orban nu areusit sa treaca pragul de 50% din voturi, este inca pe placul majoritatii maghiarilor – evident cu mult ajutor din partea maghiarilor din tarile vecine, unde a luat majoritatea covarsitoare. Iata ca a reusit sa fie pe locul doi in Europa ca longevitate in fruntea tarii, dupa nemtoaica Angela Merkel. In parlamentul maghiar are peste 50% adica 133 de mandate din 199. Ce va urma vom vedea in curand, se pare ca antisemitismul a invins iar, caci principala promisiune a celor de la Fidesz a fost ca va apara Ungaria de musulmani.

Fidesz castiga alegerile cu peste 48 % fata de 44,87 % in 2014

Fara  a avea legatura cu Viktor Orban sau Fidesz, sunt trist caci a invins antisemitismul – la fel cum am vazut in Germania anilor 1939. Va aduce Putin si aceasta politica antiemigratie prosperitate in Ungaria? Ma indoiesc, dar acum vorbele nu valoreaza doi bani in fata realitatii. Cine a fost primul care l-a felicitat pe liderul maghiar? Moldoveanul Igor Dodon, cel care spera ca va fi ajutat si el in viitoarele alegeri de Budapesta – de ce nu chiar si la alegerile de la primarie din anul acesta.

Formatiunea de extrema-dreapta Jobbik este pe locul doi, deci daca va mai intrebati cumva catre ce se indreapta Ungaria, ar fi bine sa fiti sigur ca nu catre democratie! Gabor Vona, liderul Jobbik promite ca va demisiona datorita esecului in alegeri, mai ales ca nu au cum sa intre la guvernare, nefiind nevoie de votul lor pentru a trece legile, desi o alianta nu este exclusa. Daca ne gandim ca Jobbik era cat pe ce sa ajunga la 20%, nu poti spune ca nu au sanse data viitoare, caci economic nu vad Ungaria sa ajunga din urma europa de vest, deci nemultumirea va fi in crestere, o propaganda buna ar putea aduce peste patru ani extrema dreapta in topul preferintelor maghiarilor!

Viktor Orban

Fidesz câștigă alegerile cu peste 48 % fata de 44,87 % in 2014