Am zis ca nu ar strica sa discutam despre sansele lui Mihai Ghimpu in politica moldoveneasca, desi stiu ca multi nu-i mai dau nicio sansa, eu am sa insist asupra unei idei. Din pacate politician bun nu exista, iar faptul ca pro-europenii se tot divizeaza, se nasc zeci d epartide din ce in ce mai mici si cu sustinere financiara tot mai precara, nu va duce cu siguranta la ceva de perspectiva. Sa ne intelegem bine, nu-s portavocea lui Mihai Ghimpu, doar ca in opinia mea, doar PL-ul mai poate avea pretentii in parlament si mai poate duce Moldova in Uniunea Europeana.

Care sunt sansele lui Mihai Ghimpu in politica din Republica Moldova?

Sa nu credeti ca nu am ce sa-i reprosez lui Mihai Ghimpu, ba inca am multe, dar nici nu uit ca in 1990 era singurul care rostea cuvantul roman in Moldova. Acum se spune ca cei din PDM si PLDM au furat pana nu au mai putut, iar aici ma refer la liderii lor, insa despre Mihai Ghimpu inca nu s-a dovedit nimic. Nici nu se prea discuta, dar asta e o alta treaba. De ce mergem tot mai rau in Moldova? Pentru ca de fapt in Parlamentul Moldovei avem un singur partid de dreapta, cel liberal.

Ce poate face un partid cu 10 sau 12%? Nimic! Dar daca ar fi avut 20 sau 25%? Parca era mult mai bine, iar daca Pavlicenco si restul s-ar fi aliat cu Ghimpu, poate ca acum nu erau in afara jocului politic, iar PDM nu mai facea legea lui Plahotniuc in Parlament! Nu vrem sa unim dreapta, vrem sa avem 100 de partide extraparlamentare? OK, dar s anu ne plangem mai apoi!

Ghimpu Mihai

Care sunt sansele lui Mihai Ghimpu in politica din Republica Moldova?