Am vazut presa din Republica Moldova plina ochi de stirea precum ca Vlad Filat a depus o plangere la CEDO, iar eu ma indoiesc de asta, dreptul meu la libera cugetare, nu-i asa? Din cate stiu eu te poti adresa la CEDO dupa ce ai epuizat toate resursele interne in ceea ce priveste apararea drepturilor tale, asa ca stirea este eronata sau cel putin nu despre asta este vorba in plangerea facuta de Vlad Filat la Curtea Europeana a drepturilor omului. Ca idee generala, 90% din plangerile depuse la CEDO sunt respinse, nu pentru ca nu sunt juste, doar ca nu fac obiectul instantei respective!

Vlad Filat s-a plans la CEDO, oare asa sa fie? Sau iar intoxicare media?

Am sa incep cu postarea adresei CEDO, unde puteti trimite si voi un dosar bine argumentat, dar repet – dupa ce ati epuizat toate instantele din Republica Moldova! Altfel va chinuiti degeaba, iar ca sa fie si mai de folos, un sfat: NU trimiteti acte in original, ramaneti fara ele! Copii si atat!

Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei, F – 67075 Strasbourg – Cedex

Revenind la cazul lui Vlad Filat! Sper sa fie nevinovat, dar ca idee generala, si daca este nevinovat si i s-au incalcat drepturile, poate depune o plangere la CEDO, poate cere despagubiri, iar ce este important, le poate obtine! Chiar si daca va fi gasit vinovat si condamnat! Pentru ca la CEDO nu se discuta partea penala a faptelor sale, ci drepturile sale universal valabile! Asa ca nu va mai grabiti sa ati in el, gata – a fost prins, este judecat, aveti rabdare sa vedem verdictul. Apoi comentam!

Filat la Cedo

Vlad Filat s-a plans la CEDO, oare asa sa fie? Sau iar intoxicare media?