Fara sa vreau sa dovedesc nimic, ma intreb doar: cum va reusi Andrian Candu sa lupte cu oligarhul Plahotniuc, daca este finul sau? Abia astept sa aud ca justitia este independenta, ca el poate sa faca diferenta intre relatiile de rudenie si adevar, etc. Daca am fi intr-un stat de dept, da – ar exista o mica sansa, dar asa cred ca nu spera nimeni intr-o minune in Republica Moldova. Nici PDM si nici Andrian Candu nu vor lupta pentru aflarea adevarului despre Vlad Plahotniuc, deci sa nu ne mai facem iluzii.

Andrian Candu este finul de cununie a lui Plahotniuc

Nu stiu cati dintre parlamentarii din Republica Moldova nu sunt inruditi unii cu altii, dar cred ca discutam despre sub 1% dintre alesii poporului. Asa ca nu are rost sa ne gandim de ce gasim doar nasi, fini si cumetri in toate posturile de conducere, ca nu se intreprinde nimic pentru a solutiona cauze penale, etc.

Daca tot vorbim despre Andrian Candu ar fi bine sa stiti ca si-a cam facut veacul – pardon studiile – in Romania, este absolvent al  Liceului de Informatică T. Popovici din Cluj-Napoca, a Facultatii de Drept din cadrul Universității „Babeș- Bolay” din acelasi oras romanesc si chiar prin 2002 ajunsese la  Cape Town, Africa de Sud.

O nelamurire: pe pagina dedicata lui Andrian Candu de pe WikiPedia scrie ca in perioada 1994-1998 a fost jurist la o firma din Romania, adica la varsta de doar 19 ani, fara experienta a devenit jurist! Pe bune? In Romania? Unde in perioada aceea si pentru maturatori se cereau diplome si experienta? Exact cand era student, deci ori este falsa informatia, ori este ilegal ce s-a intamplat, caci numai jurist nu poti fi cand abia ai terminat liceul! Totusi pe site-ul Parlamentului RM este scris negru pe alb: jurist la “Aric” SRL. Sa va mai aud ca nu va gasiti de munca, ca ma supar!

Aandrian Candu si Plahotniuc

Andrian Candu este finul de cununie a lui Plahotniuc