In fiecare an o parte dintre moldoveni sarbatoresc izbanda rusilor pe Nistru din 1992, cand au murit 300 de soldati moldoveni din dreapta Nistrului, 400 de civili si inca 800 de civili din Transnistria. Ce pot sa le urez, La mai mare poate? Poate ca doar 1500 de morti, cati au fost oficial recunoscuti este prea putin pentru o tara sa de mare precum Republica Moldova, iar soldatul sovietic, fratele mai mare cum se spune, mai trebuie din cand in cand sa ne mai rareasca randurile, ca la gradinarit, sa crestem mai mari si mai vanjosi.

23 Februarie – sarbatoarea mortilor de pe Nistru din razboiul din 1992 – Transnistria

Evident ca nu e singurul lucru pe care-l sarbatoresc moldovenii pe 23 februarie, ar mai fi cei morti in Afganistan, cam 301 recunoscuti oficial din cei peste 15.000 de soldati ai imperiul rusesc morti in Afganistan. Evident ca cei ce serbeaza pe 23 februarie armata rusa o sa-ti rada in nas, doar 301 de moldoveni morti in Afganistan? Pai asta e o nimica toata, daca erau 3 sute de mii mai ziceam, asa ca avem motiv sa sarbatorim. Ar mai fi de sarbatorit si deportatii, cei care au vrut sa mearga gratis intr-o excursie doar dus, fara intors in Siberia. Sa ne veselim deci, un total ce depaseste doua milioane de moldoveni ucisi de rusi, o nimica toata, daca ne gandim ca in razboiul lui Napoleon contra Rusiei abia daca au murit aproape un milion de oamnei.

Deci dragii mei, la final nu pot decat sa va urez sarbatoare placuta si la anul, nu am putut sa public articolul ieri, caci nu am vrut sa va inveselesc si mai tare, va urez doar cum ziceam la inceput: la mai mare ( sau mai multi! ). Ne revedem la anul, tot de 23 februarie, la sarbatoare!

Razboiul de pe Nistru 1992

23 Februarie – sarbatoarea mortilor de pe Nistru 1992