Guvernul Dragnea – nu putem sa-i spunem altfel momentan, pentru ca insusi seful PSD spune asta, a promis modificari in legislatia fiscala in 2017, asa ca iata ce va asteapta anul acesta. Impozitul pe constructii speciale eliminat de la 1 ianuarie nu priveste omul de rand, deci sa trecem la urmatorul. O chestie mai mult liberala decat socialista, plafonarea contributiei individuale de asigurări sociale de sanatate, fara a elimina prevederea de plata minima pentru cei ce nu au nici macar venitul egal cu taxa.

Taxe si impozite noi de la 1 ianuarie 2017, impact social

Caca pana acum cei care faceau inventii, primeau bani pebtru drepturi de proprietate intelectuala, etc. erau scutiti de impozite la CNASS, din 2017 vor plati, deci o noua sursa de venituri la buget, o noua gaura in buzunarul contribuabilului. Dar uite ca vine si o veste buna, o alta masura liberala luata de socialisti, TVA revine la 19%, scad accizele la carburanti. De ce nu scad preturile? Intrebati mai departe, noi chiar daca stim raspunsul nu indraznim sa-l scriem!

O masura tarzie si care evident a fost introdusa tot de PSD, dar de la 1 ianuarie 2017 a fost aprobata abrogarea prevederilor referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari, deci cei ce nu s-au inscris au scapat de probleme legate de obligativitate, cei ce acum ar fi trebuit sa o faca, nu mai trebuie. Restul masurilor depind de parlamentari, care sunt majoritari in tabara PSD+ALDE +UDMR ( pezent prin doi subsecretari de stat in guvern ).

Taxe si impozite 2017

Taxe si impozite noi de la 1 ianuarie 2017, impact social