Sergiu Sirbau de la PDM propune un premier nou din partea Partidului Democrat pentru ca in numartoarea sa PLDM nu mai are cel mai mare numar de paralamentari. Mie mi se pare ca in afara de Vlad Filat care nu poate vota dar nici nu a renuntat la locul sau, parca nu s-a prea schimbat aranjamentul in Parlamentul Republicii Moldova. Hai sa-i reamintesc eu cate fotolii sunt azi: PLDM 23, PDM 19 si PL 12, deci hai sa fim serioasi domnule Sergiu Sirbu, stati prost la matematica ( aritmetica ).

Sergiu Sirbau de la PDM propune un premier nou si renunta la functia de speaker

Nu stiu de ce nu pot sa-l cred pe Sergiu Sirbu cand spune ca ar ceda functia de speaker al parlamentului pentru cea de premier, pe baza numaratorii numarului de parlamentari. Mie imi iese ca tot PDLM are majoritatea pe partea de dreapta, dar poate ca am invatat sa numaram in sisteme diferite. Mie mi se pare ca de fapt de aia nu avem nici azi guvern in Republica Moldova, pentru ca toti vor ciolanul, iar PDM a suferit ani la rand din cauza ca PLDM avea mereu mai multi votanti.

Am mai scris si ma repet, daca PDM voia sa termine criza si sa se apuce de treaba, acceptau un guvern tehnocrat, pana se mai calmau spiritele, apoi era suficient timp pentru remanieri guvernamentale, alesul presedintelui prin vot secret, etc. Doar ca pana la urma lupta politica in Republica Moldova se rezuma doar la functii, cine ia mai multe, cine e mai aproape de ciolan. Cred ca PDM si Sergiu Sirbu putea lejer sa dea de data asta fraiele PL-ului, macar sa stim de ce sunt in stare! Chiar daca au doar 12 parlamentari! Dar cum sa dai ciolanul din mana, la care visezi de atatia ani?

Sergiu Sirbu

Sergiu Sirbau de la PDM propune un premier nou si renunta la functia de speaker