Far asa vreau am urmarit cateva minute dintr-un filmulet postat de Serghei Niculescu-Mizil pe FaceBook. Omul nu se dezminte si nici nu sare mai departe ca predecesorii sai. Pentru cine nu stie, Serghei – nume rusesc evident, este fiul comunistului Paul Niculescu-Mizil, cel care l-a asista pe Ceausescu in toate „nenorocirile” din epoca de trista amintire, inclusiv a semnat documentele de „pedepsire” a minerilor revoltati in 1977. La randul sau era fiul comunistului Gheorghe Niculescu-Mizil, deci trei generatii de comunisti si parveniti.

Serghei Niculescu-Mizil, comunistii si neocomunistii in epoca moderna

Mai tineti minte obligatia tunsorii pe vremea lui „Ceasca”? Unii se tundeau, altii se vede ca nu prea, asa este cand esti fiul sefului cu propaganda, nu-i asa? Acum fi-su ne da lectii la toate, ca pe noi nu ne prea duce capul, doar pe ei parvenitii. Ati remarcat cum vechii sunt astazi cei noi? Adica tot ei sunt peste tot, de la televiziuni si pana la afaceri. Am fost si suntem inca sub talpa fostilor comunisti sau a urmasilor lor! de atsa merge asa cum merge, dar sa speram ca odata cu timpul vor dispare, vor fi marginalizati sau de ce nu „inchisi” acolo unde le este multora locul.

Cum a prosperat familia lui Paul Niculescu-Mizil dupa revolutie? Simplu, a intrat in „gasca” lui Iliescu si desi a fost judecat si condamnat – se pare ca de fatada – iata ca urmasii sai sunt iar la televizor. Nu a stat prea mult la racoare, doar trei ani. Nici nu era cazul, nici acum nu se sta mai mult!

Serghei Niculescu-Mizil

Serghei Niculescu-Mizil, comunistii si neocomunistii in epoca moderna