Bazat pe cronici si carti istorice care spun ca din 955 regele Otto a nimicit toata suflarea maghiara din Europa, am stat sa studiez putin cum sunt falsificate numele de catre istoriografia maghiara, asa am ajuns sa aflu ca dupe ei ( istoricii maghiari, I. Lajos = Louis I of Hungary, care evident era fiul lui Carol Robert de Anjou, un maghiar get beget din Napoli ! Cam asa stam cand vine vorba de istorie si despre mistificarea ei. Daca mai coroboram si cu datele genetice care arata ca actualii locuitori ai Ungariei sunt geti ( pare bizar, dar nu este ceva adus in discutie de romani, ci chiar de unguri ?) avem o imagine de ansamblu a ceea ce s-a intamplat de fapt in partea asta a Europei in jurul anului 1000.

Scurta istorie e Ungariei prin ochii unui novice – 1301 : 1541 si pana in 1919

Am zis sa verific cati dintre regii asa zisei Ungarii sunt maghiari si am ramas surprins sa vad ca aproape niciunul! Iar modul in care sunt maghiarizate numele lor ( ma rafer aici la regii staini, francezi, polonezi sau croati ) imi da deja certitudinea ca la ei este o politica de stat de multa vreme sa falsifice istoria. Asa se face ca nimeni nu intelege cum Sigismund de Luxemburg, evident nascut la Nürnberg si fara a avea pretentii ca este maghiar a condus o tara supusa papalitatii. Se mai mira cineva de ce lupta dintre catolicism si ortoxie a dus la dezastrul din Ardeal?

Urmeaza perioada poloneza a asa zisei Ungarii, sub conducerea lui Vladislav I Iagellom rege al Poloniei din 1434 si al Ungariei din 1440. Iata ca nu avem nici pe departe o stapanire maghiara in zona, ci mai degraba una catolica sub sceptru diferitelor puteri ale vremii. In 1458 avem si o perioada romaneasca la conducerea Ungariei, prin Matei Corvin fiul lui Iancu de Hunedoara. Din 1526 nu mai discutam de Ungaria timp de 150 de ani, fiind pasalac turcesc si restul fiind dat Austriei. Transilvania a fost si a ramas principat autonom!

A urmat eliberarea de sub otomani si stapanirea habsburgica, pana in 1919, cand a aparut de fapt o tara cu numele Ungaria. Ferdinand V de Habsburg stapanea inca Ungaria pe timpul revolutiei de la 1848. Nu s-a schimbat nimic nici dupa, a urmat Franz Josef si apoi Carol al IV-lea! Am ajuns deja in 1918 si niciun ungur la carmuirea Ungariei, impresionant, nu-i asa?

Regi ai Ungariei

Scurta istorie e Ungariei prin ochii unui novice – 1301 : 1541 si pana in 1919