Cornelia este o romanca de 50 de ani din Drobeta Turnu Severin care doarme in cort dupa ce si-a pierdut casa datorita creditului bancar nerambursat. Multi au vrut sa o ajute, doar ca doamna a refuzat, pentru ca de fapt ce face ea este un protest, un mod crunt de a arata ca mai are demnitate, ca lupta sa-si recastige casa ( cumparata la licitatie de un politician local ). Abia azi a acceptat sa fie internata in spital, dar pana cand? Va reveni ea in cortul de pe strada?

Cornelia din Drobeta Turnu Severin doarme in cort in plina iarna

Ciudat este ca inca nu am aflat ca a fost amendata pentru tulburarea linistii publice, dar mai intao sa va zice, pe scurt povestea Corneliei, o avocata de 50 de ani din Drobeta Turnu Severin ramasa fara casa pentru ca din 2015 nu a mai reusit sa plateasca ratele la casa cumparatat prin credit ipotecar. Timp de 10 ani a fost un platitor model, dar uite ca in Romania nu poti face planuri pe zeci de ani, iar rezolvari legale nu prea exista pentru astfel de cazuri.

Chiar daca legea darii in plata nu te mai scoate dator, nu rezolva cazurile precum cel al Corneliei. A pierdut toata agoniseala si a ales sa protesteze la minus 15 grade in cort. Exista o rezolvare in cazul ei? Desigur, consiliere psihologica, o camera din fondul locativ al primariei, etc. Ma gandescca politicianul care a cumparat casa ( cred ca la super oferta, asa sunt casele licitate de catre banci, mai ales ca 10 ani au fost achitate ratele ) o putea lasa in casa ei pana se termina procesele, sau si el o fi dormit in strada pana acum?

Drobeta Turnu Severin

Cornelia din Drobeta Turnu Severin doarme in cort in plina iarna