Evident ca nu a ajuns salariul minim in Romania nici la 400 de euro, deci nu ne referim la tara sau la tot judetul Gorj, ci la o firma in cautare de angajati, oferta salariala incepe de la 800 de euro/pe luna!  Firma MG Electric Automation are nevoie de cateva zeci de tineri si este gata sa ofere salarii care rivalizeaza cu cele din vestul Europei. Minune mare, firma este 100% romaneasca si este formata in acest moment din 50 de tineri ce lucreaza in domeniul roboticii.

Salariul minim in Gorj este de 800 de euro – unde anume trebuie sa depui CV-ul?

Stiu ca daca auzim de olteni, de Targu Jiu sau de partea asta de sud a tarii, ne asteptam sa fie o stire despre ceva rau. Uite ca sunt si vesti bune, iar specialisti iin IT – evident software – la care romanii exceleaza, sunt la mare cautare. Ghici cat va fi salariul de pornire pentru cei 10 softisti? Un minim de 2000 de euro, parca nu-ti mai vine sa pleci din tara, nu-i asa? Unde tinteste patronu roman? La 120 de angajati, iar acum asa cum am mai spus, sunt abia 50, se mai angajeaza urgent 30, dar pana la 120 mai sunt locuri destule, vedeti si voi cum faceti sa va angajati la MG Electric Automation.

Banuiesc eu ca nu este usor sa pornesti o afacere in IT, dar daca stii ce vrei si stii cum se face – ma refer la programare, hardware, etc. ai sanse sa reusesti, asa cum au facut oltenii nostri, care acum lucreaza cu parteneri din Europa de prima mana. Iar cand vine vorba de roboti industriali – eu am vazut doar CNC-uri pe vremea mea, acum avem deja roboti, salariile sunt pe masura. Poate ca nu or fi ele egale cu cele din Germania sau Marea Britanie, dar sunt suficent de mari ca sa-ti atraga atentia si sa te puna pe ganduri, mai plec sau raman in tara mea?

Angajări IT Gorj

Salariul minim in Gorj este de 800 de euro – unde anume trebuie sa depui CV-ul?