Daca ai studii superioare si evident esti anagajt pe baza diplomei de absolvire vei primi minim 2350 de lei, adica un net de doar 1413 RON sau 300 de euro! In schimb daca nu ai studii superioare, vei primi 2080 de lei brut, deci 1263 de lei in mana. Diferenta dintre un angajat cu studii superioare si fara va fi deci de doar 150 de lei – mi se pare atat de mica, incat pare o gluma initiativa PSD, asemanatoare cu cea a lui Ceausescu in ’89.

2350 de lei salariul minim pentru cei cu studii superioare, 2080 pentru restul

O chestie interesanta este ca se ia in calcul si vechimea, adica chiar daca nu ai studii superioare dar ai 15 ani vechime – sper ca nu la acelasi angajator – vei primi minim 2350 de lei brut, adica 1413 lei net. Daca ma gandesc ca Olguta Vasilescu a facut anuntul asta cu marirea salariului minim pentru cei cu studii superioare, nu ma mai mira nimic. Pana la urma sunt o gramada de bani acesti 1413 lei primiti lunar. Sincer sa fiu, daca nu ar fi impozitele as sfatui pe toti cei care au salariul minim sa si faca un SRL si sa se apuce de munca pe cont propriu.

In mod cert Romania este codasa in Uniunea Europeana si evident nu are ce cauta in Spatiul Schengen, pentru ca spatiul de liber schimb nu are in vedere doar libera circulatie ci si un nivel ninim de trai asigurat prin opt ore de munca cinstita ca angajat. La 300 de euro lunar nu cred ca ne putem numi stat civilizat, nu mai zic de respectarea constitutiei, adica a punctului unde se zice ca statul asigura un trai decent pentru toti locuitorii tarii. Dac astai in chirie este evident ca nu vei trai decent niciodata daca ai salariul minim pe economie, nu mai zic iarna, cand cheltuielile cresc chiar si pentru cei care au propria locuinta!

salariul minim in 2019

2350 de lei salariul minim pentru cei cu studii superioare, 2080 pentru restul