Cu prilejul noilor desfasurari de trupe rusesti in Belarus, dupa anexarea Crimeei si incercarea de a stapani in Dombas, daca Rusia va ocupa Belarusul este clar ca avem acealsi scenariu ca in WW2. nu crec ca este nimic exagerat, mai ales ca analogiile pot continua. Daca va amintiti ca in 1993 neamtul nu a ajuns la conducere prin alegeri, dar nici Putin in 1999, revista Time i-a desemnat pe ambii drept omul anului, ambii au facut imagine pe baza Jocurilor Olimpice, primul la Berlin in 1936, al doilea la Soci in 2014, etc.

Rusii ar putea copia exact planul nemtilor din WW2

Lista similitudinilor dintre cei doi lideri de stat poate continua, dar cel mai izbitor seamana alipirea Austriei la Germania cu Alipirea Crimeei la Rusia. Nu mai discutam despre melagonamanie si cultul personalitatii, cred ca deja sunteti satui de iarba data cu vopsea, lupte cu ursi si altele. Nu mai este mult si vom vedea ce va face Putin cand ii va expira actualul mandat, se va declara tar, va schimba legile iar sau va parasi arena politica. Eu zic ca nu va preda puterea decat in modul in care a facut-o Stalin.

Azi se vorbeste tot mai des despre ocuparea Belarusului – un stat comunist dar care se gospodareste bine, chiar prea bine as zice eu daca e sa ma iau dupa ce zice lumea. Oricum nu mai e mult si vedem daca se retrag trupele din Belarus sau nu. In cateva zile ne vom lamuri pe deplin ce urmeaza.

Putin-vs-Hitler

Rusii ar putea copia exact planul nemtilor din WW2