Multi dintre noi nici nu apuca varsta de 70 de ani, dar Mircea Ionescu Quintus a fost membru marcant al PNL, a fost senator – printre putinii cu care ma mandresc si ma voi mandri se pare multi ani de acum inainte, a prins doua razboaie mondiale si evident Revolutia din ’89. Am vrea multi sa avem luciditatea lui pana la o asemenea varsta, avand in vedere ca este nascut pe 18 martie 1917, a depasit precum se vede pragul sutei de ani. Nu e nascut in Romania ci in Ucraina la Herson, dar este unul dintre cei mai mari romani ai secolului XXI.

Mircea Ionescu Quintus a plecat dintre noi la varsta de 100 de ani

Multi nu cunosc biografia lui Mircea Ionescu Quintus, faptul ca la doar 19 ani a devenit membru de partid in PNL, ca a luptat in razboi si ca a fost persecutat de comunisti probabil ca nu stiu prea multi. Multi o sa spuna ca poate isi datoreaza stralucita cariera talui sau, Ion Ionescu Quintus – un alt liberal de marca. Da, Mircea Ionescu Quintus s-a nascut la Herson pentru ca in 1917 multi politiceni au fugit din Bucuresti, iar familia sa a ajus in Ucraina, unde viitorul liberal a vazut lumina zilei.

Mircea Ionescu Quintus a fost avocat ca si tatal sau, a lupta asa cum spuneam in al Doilea Razboi Mondial, iar apoi in 1947 s-a casatorit. A urmat perioada comunista si persecutiile, dar el a rezistat si nu a renuntat la convingerile sale, iar in 1954 dupa ce a fost eliberat din penitenciar a contiunat sa spere ca ne va fi iarasi bine. A venit Revolutia iar el este membru fondator al noului PNL.

Mircea Ionescu Quintus

Mircea Ionescu Quintus a plecat dintre noi la varsta de 100 de ani