Nu stiu cat de real este cazul de la Kaufland care a aprins presa din Romania, dar declaratia primarului din Sfantu Gheorghe nu mai este una interpretabila, el supne clar: EU ÎMI FAC GRIJI PENTRU ORAȘUL MEU, NU VREAU SĂ AIBĂ DEPUTAT ROMÂN. Deci cam asta este viziunea in zona numita de magahiari „Tinutul secuiesc”, iar cei ce inca mai cred ca o autonmie largita a Ardealului va aduce schimbari in bine, cred ca ar trebui sa-si revizuiasca modul de gandire, daca nu vor sa ajungem ca in vremurile lui Gheorghe Doja.

Antal Arpad Andras nu suporta romanii in Tinutul secuiesc

Daca in opinia secuilor romanii din zona, care va reamintesc sunt doi la trei maghiari, deci reprezinta destul de mult ca pondere, avem 400.000 de romani la sase sute de mii de maghiari, ar trebui sa nu avem reprezentanti in Parlament, pentru ca sa nu fim reprezentati in niciun fel. La ce sa ne asteptam atunci in cazul unei autonomii regionale sub guvernare majoritar maghiara? Va zic eu [ fara sa gresesc ],  am ajunge iar in Evul Mediu cu romani obligati sa-si uite limba si fara niciun drept.

Nu va incit la nimic, va dau doar un semnal de alarma: romani treziti-va, ardeleni luati aminte! In curand daca nu facem ceva vom ajunge intr-un punct din care nu se va mai putea face pasnic nimic, caci va asigur ca pana la urma motii isi vor aduce aminte de vorbele lui Avram Iancu! Daca guvernul nu ia masuri, daca populatia tace, in curand o sa ne para rau – asta e sigur!

Ținutul secuiesc

Antal Arpad Andras nu suporta romanii in Ținutul secuiesc