Inca de anul trecut se asteptau modificarile la noul cod rutier din 2017, iata ca din data de 21 ianuarie a intrat in vigoare si amenzile sunt usturatoare! Mai tineti minte ca se interzicea ridicarea masinilor parcate neregulamentar? Ei bine daca parcati pe trotuar va puteti gasi masina „ridicata”, adica nu o mai gasiti unde ati parcat-o, ci la „depozit”! O veti rtidica contra cost, evident. La fel de scump va fi si vorbitul la telefon in timpul sofatlui!

Noul cod rutier 2017 a intrat in vigoare din 21 ianuarie cu sanctiuni mai dure

Recent am luat un telefon pe care am dat 1.000 de lei, dar acum amenda daca vorbesc cu el in timp ce conduc este de 1.600 de lei, adica este mai mare decat costul unui smartphone modern. Daca ati uitat sa va puneti centura de siguranta, aflati ca amenda a crescut de 10 ori! Da, ati citit bine de zece ori a crescut amenda pentru cei ce nu poarta centura de siguranta! Te vei gandi de doua ori inainte sa pleci cu ea nefolosita, nu-i asa? Aviz si romanilor ce vin acasa din tari precum Germania sau Italia.

Nici vitezomanii nu mai sunt la fel de entuziasti, pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la ora, dar mai putin de 60, amenda ajunge si aici la 1.600 de lei, plus maxim 20 de puncte de penalizare. Pare o gluma, dar daca unde scrie 30 km/h tu mergi cu 92 km/h iti dai seama ce risti? Adica nu reduci viteza la un pod sau o trecere de pietoni, etc. La peste 60 de km/h amenda poate ajunge la 4.000 de lei, adica mai bine vinzi masina ( daca este o dacie 1300! ). Daca mai faci si accident din cauza depasirii vitezei legale, risti o amenda de 9.600 de lei!

Noul cod rutier 2017

Noul cod rutier 2017 a intrat in vigoare din 21 ianuarie cu sanctiuni mai dure