Daca pana acum multi credeau ca SUA se va „alia” cu Vladimir Putin impotriva Europei, iata ca actiunea de azi a lui Donald Trump de a ataca cu rachete Tomahawk Siria pune capat zvonurilor. Dupa ce regimul condus de Bashar al-Assad a folosit arme chimice impotriva populatiei civile, iata ca SUA a decis sa intervina si nu oricum, cu 59 de rachete de ultima generatie.

Mitul prieteniei dintre Trump si Putin a fost distrus azi dupa atacarea Siriei

Avand in vedere ca Donald Trump parea un excentric sustinut de Mosocva, poate chiar Vladimir Putin s-a implicat in alegeri sustinad mediatic candidatura actualului presedinte, se credea ca se va schimba ceva in politica externa a Americii. Se pare ca nu afost sa fie asa, cele doua mari supraputeri sunt in continuare pe pozitii divergente, Rusia sustinand ca imaginile atacului cu arme chimice au fost trucate. Se pare ca SUA a fost de alta parere, iar atacaul din noaptea aceasta arata cum stau lucrurile de fapt.

Nu se stie ce va urma, evident ca pretul petrolului a urcat brusc, stabilitatea in zona a fost afectata, iar reactia guvernului lui Bashar al-Assad va apare in curand. Au reusit americanii sa spuna ceva cu acest atac masiv cu rachete Tomahawk? Cum vor reactiona rusii? Vor ataca si ei taberele opozantilor presedintelui sirian?  Se pare ca razboilul rece va reincepe de azi si se va ridica la nivelul celui din anii ’80.

Donald-Trump-Vladimir-Putin

Mitul prieteniei dintre Trump si Putin a fost distrus azi dupa atacarea Siriei