Multi nu vor sa recunaosca, dar pentru tarisoara asta mica avem o sumedenie de „genii” in mai toate domeniile, asa este si medicul Alina Fratila, declarat cel mai bun chirurg dermatolog din lume. Cine este ea? Este prima femeie aleasa in functia de presedinte al Societatii Internationale de Chirurgie Dermatologica. DA, este romanca si este nascuta in Romania in localitatea Otelu-Rosu, judetul Caras-Severin. Nu o spunem doar noi – faptul ca est ecel mai bun medic, o spun chiar si nemtii care i-au decernat Premiul German pentru Inovatie.

Cel mai bun chirurg dermatolog din lume este romanca Alina Fratila

Multe tari ar vrea sa se mandreaca cu astfel de oamnei de exceptie, cum este Alina Fratila. Acum ea s-a intors in tara, dovedind ca se poate si ca romanii revin acasa, atunci cand vor. Desi absolvit la Timisoara a ales sa lucreze acum la Bucuresti, ca profesor universitar la UMF ( Universitatea de Medicina si Farmacie ). Ar fi putut ramane oriunde, dar a ales sa revina acasa, in Romania! Asta inseamna sa fii cu adevarat roman, sa-ti iubesti tara, poporul si sa-i oferi priceperea si munca ta.

Se spune ca pe noi romanii nu ne au la inima europenii, uite ca Alina Fratila a fost primita cu bratele deschise de la inceput, a muncit si a reusit. Acum a revenit acasa. Si inca ceva, pe cladirea veche din Bonn, unde-si are Alina Fratila cabinetul si clinica privata scrie mare: “Prof. Dr. Alina Fratila (medic – Romania)”! Poate ca multi au de incatat mai multe de la romanca care nu a uitat niciodata de unde a plecat!

Doctor roman

Cel mai bun chirurg dermatolog din lume este romanca Alina Fratila