Iata ca luna februarie vine cu vesti bune pentru romanii din Uniunea Europeana care stateau la cozi nesfarsite la vama dintre Romania si Ungaria, 10 noi puncte vamale de trecere a frontierei romano-maghiare au fost deschise luna aceasta. O idee care ne bucura pe de o parte dar care spune ca nu vom vedea prea curand spatiul Schengen. Incepand de azi si maine granita se va deschide, ma intreb daca la Arad s-a deschis vama de la Dombegyház, ar scurta ceva din drumul pana in Romania si parca vad ca va creste pretul caselor din zona.

Intre Romania si Ungaria vor fi deschise 10 noi puncte vamale de trecere

Ma intrebam mai devreme daca voi avea si eu drumul mai scurt, iata care sunt noile puncte de trece deschise ( temporar ) intre Ungaria si Romania incepand de azi: Nădlac – Csanádpalota, Variașu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek si Iermata Neagră – Dénesmajor nu vor fi puncte de trecere permanenta ci doar in weekend si nu toata ziua. Asta este, nu putea fi ceva care sa fie chiar perfect dar cel purtin pentru cei de langa vama va fi super de bine!

Nu inseamna ca merita sa te risti sa treci pe acolo daca nu stii programul vamilor, vom trece ca ce obicei pe unde ne-am obisunit, speram noi ca atunci cand traficul va fi mult mai mare, de sarbatiri se vor deschide pentru mai multe ore si mai multe zile, oricum trebuie sa ne bucuram ca macar in weekend si tot putem trece vama mai lejer ( ma refer la numarul de masini din vama, evident )!

Vama romano-ungara

Intre Romania si Ungaria vor fi deschise 10 vami noi