PSD se gandea sa puna cateva piedici studentilor care au venitr sa protesteze la Bucuresti, asa ca au introdus un amendament, prin care se limita transportul gratuit al acestora doar pentru localitatea de domiciliu si cea unde studiaza ( daca ma intrebati pe mine, era o chestie normala, parca e cam mare costul sa dai studentilor voie sa circule gratuit oricand si oriunde! ). De frica unor proteste si mai mari iata ca au promis sa scoata aceasta limitare!

Studentii romani pot calatori gratuit cu trenul oriunde vor ei

Ordonantele de urgenta se tin lant, asa ca iata ca  OUG 2/2017 a intrat in Senat pentru a fi aprobata, dupa ce Comisa pentru buget a Senatului decisese ca nu e chiar ok. Ca sa fim corecti, un liberal propusese asa ceva, dar uite ca nu a fost sa fie! Ca idee, studentii vor avea la ei biletul gratuit, luat pe baza carnetului de student sau a adeverintei de scolarizare, nu se merge pe baza de aratat carnetul in tren la nas, ok?

O veste mai putin buna: in acest moment stidentii nu pot „cumpara” biletele gratuite de la automate sau online, pentru ca nu exista o baza de date care sa poata valida si la Ministerul transporturilor ca persoana este sau nu studenta. Pana la vot mai este, sa vedem totusi cand, cum si pana unde vor circula stidentii gratuit. Dar elevii de liceu? Amendamentele ce restrictionau circulatia au fost aprobate, acum, sa vedem cine le retrage si daca conteaza asta!

Călătorie gratis studenti

Studentii romani pot calatori gratuit cu trenul oriunde vor ei