Desi inca nu avem o confirmare din partea autoritatilor, mai multe ziare online au anuntat ca Ilie Gazea este prima victima a protestelor din 10 august 2018. Romanul Ilie Gazea in varsta de 62 de ani a decedat in urma inhalarii de gaze lacrimogene folosite pe 10 august in Bucuresti pentru dispersarea protestatarilor. Indiferent de situatia din teren – inca se discuta daca a fost sau nu necesara interventia in forta a jandarmilor – faptul ca un omm si-a pierdut viata la proteste din vina autoritatilor, este grav!

Ilie Gazea -prima victima a protestelor din 10 august 2018 din Bucuresti

Ilie Gazea era din Turnu Măgurele si s-a simtit rau imediat ce a fost afectat de gazele folosite de jandarmerie, a fost dus la spital unde a primit ingrijiri medicale si a fost trimis acasa. Cum nu se simtea bine, la cinci zile d ela incident a fost dus la spitalul din Alexandria cu hemoragie interna, unde a si decedat. Va plati cineva pentru asta? Evident ca nu ne referim la plata materiala, a despagubirilor, ci la raspunderea in fata legii.

Fara a avea confirmarea ca hemoragia interna de care a suferit Ilie Gazea este legata de inhalarea gazelor folosite in piata, era de datoria organelor statului sa ne informeze despre cauze si despre incident. Acum nu avem decat sa asteptam versiunea oficiala si evident sa citim sutele de pagini ce vor umple internetul cu primul deces legat [ sau NU ] de protestul diasporei din 10 august.

10 august 2018

Ilie Gazea -prima victima a protestelor din 10 august 2018 din Bucuresti