O fetita lipsita de farmec in copilarie – astazi una din cele mai influente femei din lume. Cupa Mondiala de Fotbal, care a avut loc in aceasta vara in Rusia, ca si alte evenimente de aceasta amploare, nu a fost fara evenimente spectaculoase. Echipele din multe tari si-au surprins fanii – pe cineva placut, pe cineva mai pputin placut, dar faptele raman fapte.

Grabar-Kitarovic – un presedinte mai altfel decat suntem obisnuiti

Cu toate acestea, nu numai catre jucatorii de pe teren a fost indreptata atentia intregii lumi. Una dintre vedetele mondialului poate fi considerata pe drept presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarović. Audienta a fost surprinsa de sinceritatea, deschiderea si prietenia acestei femei stralucitoare. Sa va povestim cateva fapte interesante.

Kolinda s-a nascut in sat. Mama ei era casnica, iar tatal ei un macelar obisnuit. Astfel de fete sunt de obicei numite baietose, iar hobby-ul ei era potrivit, cum ar fi fotbalul si vanatoarea. Dupa ce a crescut, a visat sa devina insotitoare de zbor, iar mama si tata nu erau deranjati deloc. Cu toate acestea, parintii au pus o conditie fatei – mai intai trebuie sa aiba o educatie buna.

La scoala Kolinda a fost un elev de 10 pe linie. Poate ca, de aceea, colegii incercau in mod constant sa o enerveze, ridiculandu-i accentul „rustic” al fetei. Dupa scoala, fata a primit un grant pentru a studia in SUA, iar dupa absolvire a intrat la Universitatea din Zagreb. Parintii nu au putut ajuta financiar viitorul presedinte, dar Kolinda nu evita nicio munca. Cand avea 24 de ani, ea a avut sansa de a se incerca o cariera in politica.

Inainte de a deveni presedinte, Kolinda a reusit sa lucreze in calitate de ministru de externe si ambasador al Croatiei in Statele Unite. In 2015, la varsta de 46 de ani, Grabar-Kitarović a devenit primul presedinte femeie din istoria patriei sale. Are si o viata personala cu succes. Cu sotul ei, Kolinda, s-a intalnit in timpul studiilor la universitate, iar acum au doi copii.

Presedintele Croatiei vorbeste fluent in mai multe limbi straine. In 2017, Grabar-Kitarović s-a clasat in revista Forbes, fiind una dintre cele mai influente femei din lume. Pe presedinta Croatiei o sprijina 57% din populatia tarii, iar acest lucru este un indicator inalt pentru standardele de astazi. Sefilor altor state, ea da adesea cadou tricourile echipei sale nasionale de fotbal. Multi experti in moda sunt pur si simplu incantati de stilul lui Grabar-Kitarović. In tara sa natala, ea este numita presedintele poporului, si dincolo de granite la fel.

Toate pentru ca ea circula linistit prin orasul sau, ca alegatorii ei, adesea ajunge la munca cu transportul public. A merge la piata pentru cumparaturi – pentru ea este un lucru obisnuit. In acelasi timp, poate discuta cu oamenii, afla despre problemele lor. Nu se teme sa vorbeasca deschis cu cetatenii tarii sale. Un politician intelept, o femeie stralucitoare, spectaculoasa si un fan avid al fotbalului – toate acestea sunt despre o singura persoana. Acesta este motivul pentru care mass-media din intreaga lume o admira neobosit Kolinda Grabar-Kitarović, iar locuitorii altor tari viseaza la astfel de presedinte

Grabar-Kitarovic

Grabar-Kitarovic – un presedinte mai altfel decat suntem obisnuiti