Doi tineti risca dosar penal pentru ca si-au reparat singuri strada, iar ceea ce ma mira nu este faptul ca exista o astfel de lege in Romania, ci ca cineva s-a gandit sa o aplice in cazul de fata. Unde s-a intamplat minunea? Pai in comuna Preajba din judetul Dolj. DA, daca te mananca undeva sa faci treaba in locul statului, risti dosar penal si evident sa “stai dupa gratii” o perioada buna de timp. Ca la asa ceva nu se da cu suspendare, ca nu esti politician.

Dosar penal pentru ca si-au reparat singuri strada

Stati fara grija, nu e vorba de acel metru de autostrada, tinerii din Preajba au pus niste caramida in gropile de pe strada, in fata casei lor. Unul dintre ei, Cristian Popescu a aflat cu stupoare ca are dosar penal pentru eroismul sau de a repara strada, ma gandesc ca de azi incolo nu am sa mai astup nicio groapa, ca cine stie – pe domeniul public doar statul are voie sa faca ceva – mai degraba sa nu faca nimic! Nu ma certati pentru ca am gresit gramatical, am intarit negatia, nimic putea lipsi, dar nu era clar ce face statul – NIMIC!

Ce faci in Romania daca vezi o gaura in asfalt? NIMIC! Ca si staul face la fel, de frica sa nu ii faca cineva dosar penal, nu-i asa? Acum e clar de ce nu se repara strazile, e ilegal! Nici macar la tara nu ai voie sa faci asta, o caramida sparta iti poate dauna grav la libertate! Comuna Malu Mare are 3780 de locuitori si un singur drum principal asfaltat! Jumatate din locuitori sunt in satul Preajba, care atentie – NU are nicio strada asfaltata! In total sa tot fie cam patru strazi mari si late in sat, asa ca nu va bata gandul sa le reparati, ca riscati dosar penal!

Justiția în Romania

Dosar penal pentru ca si-au reparat singuri strada