Mai este putin si iar ajungem sa sarbatorim 1 Decembrie, fiecare in felul sau. Romanii din Republica Moldova cu gandul la Marea Unire, moldovenistii cu gandul la zapada si pro-rusii cu gandul la Uniunea Sovietica. Fiecare are la ce se gandi, dar eu stau si ma intreb: cum ar fi daca am iesi cu totii in PMAN pe 1 Decembrie? Sa zicem un miluion de moldoveni care semneaza o petitie pentru Unire? Nu zic ca va folosi la ceva, dar cel putin am arata ca suntem mai multi decat ne numara Voronin, Dodon, Usatii sau chiar Shor.

Cum ar fi daca am iesi cu totii in PMAN pe 1 Decembrie si am semna pentru UNIRE?

Am inteles ca un grup de militari din Republica Moldova vor fi prezenti la defilarea de 1 Decembrie de la Bucuresti, am mai inteles ca Vladimir Voronin a facut apoplexie, dar am mai auzit pe la coltuiri ca moldovenii inca mai dorm, ametiti de frigul de afara. Nu-mi pun sperante in mobilizarea moldovenilor mei, asa suntem noi – ce putem face azi nu lasam pe maine, lasam pe anul viitor. Era un banc care se termina cu  ” stiu si pot, dar incotro atata graba”, poate-l stiti si voi. Sau poate ne organizam si ne vedem in PMAN.

Unde or fi cei de la Basarabia e Romania, de la PL – Ghimpu, Chirtoaca, dar doamna Pavlicenco? Inca se mai lupta cine sa fie organizatorul si ramanem iar la stadiul de vis frumos? Sau poate de data asta, pe 1 decembrie 2015 scriem si noi o fila de istorie?

1-decembrie-2015