Daca te intreb cine-i Claudia Gutulescu si in ce tara traieste, probabil ca nu o sa stii, decat daca esti membru activ al diasporei romanesti din UK. Nici nu am sa-ti spun eu cine este si cu ce se ocupa, important este ca a fost invitata la o televiziune importanta din Marea Britanie sa vorbeasca despre emigranti si despre Brexit. Ei bine, hai ca va zic doar ca lucreaza si la Arca TV, o chestie mai aparte pentru emigrantul romani din UK.

Cu Claudia Gutulescu despre romanii din UK

Ati mai auzit probabil de Claudia Gutulescu cand se discuta la noi despre preturi, ea venise cica din UK acasa in concediu si se uita ca e mai scump ca in Marea Britanie – Londra mai exact. Sicner nu cred, ca am mai trecut si eu prin Anglia, nu parea asa de ieftin cum zic unii, iar verisaora mea draga este si ea de ani buni in Londra. Dar nu despre preturile din Romania din supermarket este vorba acum, ci despre cum voiau englezii sa o cam ia peste picior pe romanca noastra. Nu le-a mers!

Plecata din Drobeta Turnu Severin, Claudia Gutulescu s-a aranjat bine in UK, are site-ul ei personal, mai pe scurt o duce mai bine ca mult romani plecati afara la munca. Doar ca acum a venit Brexitul si cand nu au ce spune, englezii mai toaca pe imigranti. Mai pe scurt romanca a fost chemata la un interviu la BBC alaturi de inca doi reprezentanti ai emigrantilor, Claudia pentru europeni, iar ceilalti doi pentru Africa si Asia. Asta dupa ce tot la o televiziune britanica s-a dovedit ca englezii nu prea vor si nici nu au de gand sa faca munca emigrantilor – adica la camp, in in constructii etc. DA, mai sunt si din astia caposi, romani buni in IT sau mai stiu eu ce domenii, astia le fura locurile indienilor – din India – nu englezilor, care sinceri sa fim nu prea sunt cine stie ce asi ai informaticii.

Desi ideea interviului era sa mai arate cate ceva in defavoarea romanilor, calul de bataie al britanicilor, alaturi de magarul bulgar, nu prea le-a iesit. Nu am vazut difuzarea de la BBC, dar ei o asigurau pe Claudia Gutulescu ca nu i se va trunchia interviul si ca nu va fi rastalmacit. Adica stiu ca asta se cam practica la ei si ca sa fie ok, dau acum asigurari. Ce za sic?

Claudia Gutulescu

Cu Claudia Gutulescu despre romanii din UK