Ma framanta o intrebare de cateva zile: ce-ar  fi daca ne-am intoarce cu totii acasa? Oare tara ne-ar putea primi? Ma refer la cei aproximativ patru milioane de romani pelcati de la Revolutie prin lume, nu doar in Europa, dar si in SUA, Canada sau Australia. Sunt plecat de 15 ani din Romania si sincer m-as intoarce acasa daca ar fi macar conditii decente de viata – nu vreau serviciu, am propriul meu job care nu e legat de domiciliu, vreau doar sa nu mai fiu „umilit” de functionari si sa am un minim de infrastructura.

Ce-ar fi daca ne-am intoarce cu totii acasa – Romanii din Diaspora?

Acum 10 ani mi-am luat o casa in Ungaria, pentru a fi mai aproape de tara – casa, acum vreau sa o vand, desi este un sat cu 1500 de locuitori, majoritatea varstnici sau maghiari emigrati prin ’90 in Ungaria, ai de toate – banca, super market [ din astea mai rar, dar la noi este ], canalizare, gaze, strada asfaltata si evident soneria la poarta. Dar e in pusta, nu e placut decat primavara si toamna, nici atunci tot timpul. Asa ca as veni acasa in Romania, dar daca am reveni cu totii ar fi dezastru!

De ce ar fi dezastru in tara? In primul rand s-ar duce de rapa alegerile, noi nu votam cu PSD-ul, nu ne pot duce de nas si avem pretentii de la primar, notar sau parlamentar. Va dati sema ce impact ar avea 4 milioane de voturi?

Content writer

Ce-ar fi dacă ne-am întoarce cu toții acasă – Romanii din Diaspora?