Politia din Targu Jiu a amendat sapte tineri ce au ras pe FaceBook de agentii politiei locale aflati in misiune. Nu am vazut nici filmuletul si nici comentariile, dar cum se presupune ca mediul virtual al retelelor de socializare sunt spatiu public, iata ca tinerii au fost chemati la sediul politiei pentru a fi amendati. Daca tinerii vor contesta amenda in insatnta si daca vor castiga ramane de vazut, maia les ca dupa etapa locala – Romania – se poate merge si la Curtea de la Haga.

Amenzi pentru postarile de pe FaceBook la Targu Jiu

Nu stiu daca imaginile au lezat sau nu imaginea politistilor, insa cu siguranta iredentismul de pe retelele de socializare afecteaza tara, locuitorii ei si mai ales atunci cand sunt facute astfel de postari in mod repeteat este clara si intentia si reaua vointa a celor implicati. Libera exprimare este una, glumele si modul in care ne purtam in mediul virtual depasesc de multe ori limita bunului simt si al rezonabilitatii.

Din cate stim noi au mai fost cazuri de sanctionare a celor ce au postat in Romania pe FaceBook, nu stiu insa cat de departe pot merge anchetatorii in astfel de situatii. Se pare ca destul de departe, avand in vedere ca deja legea permite celor de la ANAF sa afle cine sunt proprietarii de site-uri fara a mai cere aceste informatii de la nimeni. Ce va urma? Nu se stie clar, dar este evident ca a venit un ordin de undeva ca sa-i mai linisteasca pe romanii pusi pe harta, gluma, etc.

Amenzi postari pe FaceBook

Amenzi pentru postarile de pe FaceBook la Targu Jiu