Am stat mult pana sa public acest articole despre iredentistii maghiari si suporterii lor din Rusia ( sau Republica Moldova ), am zis ca este totusi cazul sa-i demascam. Grupati pe FaceBook sub diferite nume de gruprui – asazise libere, etc. – incearca sa promoveze separatismul, sa-i umileasca pe romani, pe munteni – generalizand teremeni de genul valahi de Teleorman,  olteni, etc. Daca-i faci sovini si iredentisti zic ca exagerezi, dar exact asta este definitia sovinului – nesocotirea in masa a unei categorii sociale, indiferent ca sunt unguri, evrei sau romani!

Iredentismul pe retelele de socializare – cine si de ce incita la dezbinare?

Se tot vehiculeaza ideea ca sudul a facut si a dres, dar se uita de faptul ca Iohannis este din Ardeal, la fel si Emil Boc sau Victor Ciorbea. Nu amintesc de hotii si devalizatorii maghiari din Harghita si Covansa ( oare de ce dispar padurile din zona preponderent maghiara? Pentru ca-si iubesc pamanturile „stamosesti”? ). Poate ca intr-adevar se fura prea mult in Romania, poate ca prea multi bani ajung la Bucuresti, inseamna asta ca unii locuitori sunt mai presus decat altii? Am uitat poate ca imparatul tiganilor, regele lor, sunt in Ardeal?

Iulian Rădulescu – imparatul, este din Sibiu – o fi insemand asta ceva? Nu cred, ba mai mult cred ca Romania este o tara mare, a fost candva si mai mare si poate ca va fi curand, dar mai important este sa traim in pace si armonie cu totii, indifrent de nationalitate, religie sau mai stiu eu ce. DA, inca sunt probleme in Harghita si Covasna, ma refer aici la maghiarizarea fortata a populatiei, nu este insa asa de grav daca avem de gand sa schimbam asta,, la fel cum trebuie schimbata si clasa politica din tara asta!

Provocari iredentiste

Iredentismul pe retelele de socializare – cine si de ce incita la dezbinare?