Ca de obicei politicienii au dat-o in bara, iata ca deja instantele ii sacapa pe politicieni de pedepsele penale pentru „abuz in serviciu” deoarece nu au actionat la timp, adica dupa ce anumite dispozitii legale din legea cu privire la abuzul in serviciu ( art. 297 Cod Penal ) au fost declarate neconstitutionale, in 45 de zile situatia trebuia rezolvata, nu mai zicem de pericolul venit de la CEDO, dar nici guvernul Ciolos si nici Parlamemtul nu a facut nimic, asa ca azi avem deja un prim penal liber si victorios!

Abuzul in serviciu a fost „desfiintat” din Codul Penal

Semnalul de alarma a fost tras de mult, doar ca politicienii dorm, asa se face ca deja avem o prima decizie a tribunalului din Alba Iulia care a lasat in libertate un personaj condamnat pentru abuz in serviciu. Evident ca vor fi eliberati toti, numai ca politicienii nu vor recunoaste ca pe noi nu ne intereseaza care-i vinovatul, stim sigur ca nu suntem noi, ci ei! Parlamentarii si guvernantii trebuiau sa nu greseasca ca sa se ajunga aici, doar ca se pare ca cei care stiau problema legislativa au lasat-o asa, sau si mai rau – asta a fost scopul legii cand a fost data!

Este lumea indreptatita sa stea la Palatul Victoriei si sa protesteze? DA, ei sunt si cei care au furat si cei care au legiferat prost, deci nu ar trebui sa plateasca? Doar ca ei sunt dispusi sa fie trasi la raspundere doar la vot, in rest sa fie lasati sa fure in continuare! Cea mai grava fapta a unui fuctionar este abuzul – sub orice forma ar fi el, de la furt si pana la angajarea rudelor, sau si mai grav – incalcarea drepturilor cetatenesti! Ii pasa cuiva de asta? Evident ca NU, ca dovada ei scapa mereu nepedespsiti, noi platim orice si oricum! Pana cand?

Anticoruptie

Abuzul in serviciu a fost „desfiintat” din Codul Penal