Avand in vedere ca este a doua oara in decurs de un an cand serverele romanesti dispar de pe internet, ma refer aici la dezastrul de anul trecut de la Namebox, iata ca din Cluj aflam ca si Webfactor a lasat cativa bloggeri celebri fara site-uri. Problema de data asta au fost banii sau mai exact o datorie de 25.000 de euro la plata energiei electrice.  Cum ca rezolva problema patronul Horia Vasiliu nu stiu, cert este ca de pe data de 9 mai lumea tuna si fulgera impotriva firmei de hosting Webfactor din Cluj.

Firma de hosting Webfactor din Cluj in prag de insolventa

Stim ca deja Clujul a devenit un fel de Silicon Valley de Romania, asa ca nu e de mirare ca avem acolo cateva firme ce ofera gazduire romanilor la preturi mici. Webfactor ofera asta la 1 euro/luna, deci noi nu am fi scapat mai ieftin la ei cu 50 de euro pe luna, in loc sa dam 30 de euro ca acum la Claus Web – alta firma de hosting din Cluj. Sincer ma gandesc cu groaza cum ar fi sa ne trezim cu 50 de domenii down intr-o zi si fara sanse clare de recuperare a datelor. Ma gandesc deja ca un backup pe PC ar face minuni, nu e tocmai usor, dar odata pe luna ar trebui sa o fac.

Cred cu tarie ca cei de la Webfactor au solutia de a da oamenilor site-urile inapoi, totusi desi cei de la  TCI Contractor General i-au tatait curentul, Horia Vasiliu are calculatoarele fizice la el acasa – asa am aflat de la un ziar local, ca le-a dus la el acasa. Nu stiu daca le va da drumul, sau daca acasa factura de curent va fi mai mica, dar nici nu cred ca 25.000 de euro este o suma asa de mare si ca de la insolventa i se va trage sfarsitul firmei de gazduire web Webfactor.

Hosting Webfactor

Firma de hosting Webfactor din Cluj in prag de insolventa